Poznaj bliżej wspaniałe właściwości oleju rycynowego

kosmetyki do pielęgnacji

Czarny olej rycynowy – co to w ogóle jest a także czym się odróżnia od standardowego olejku rycynowego, jaki kupimy w każdej aptece? Czy jego właściwości są na tyle lepsze, że jest sens właśnie w niego pakować pieniądze?

Olej rycynowy posiada mnóstwo zastosowań w pielęgnacji. W pierwszej kolejności stosowany jest do wzmacniania ja również kosmetyki włosów. Prócz tego niejednokrotnie jest również stosowany między innymi do twarzy a także rzęs.

Co w takim wypadku wyróżnia jamajski olejek rycynowy i z jakiej przyczyny nabyć olej Black Castor Oil?

Po pierwsze na korzyść czarnego olejku rycynowego przemawia sposób jego wytwarzania. Jest on mniej szkodliwy dla nas oraz nie zapycha porów, co ma wielkie znaczenie przy pielęgnacji włosów oraz cery. Po drugie jest to towar w pełni ekologicny. Po trzecie nadaje się do każdego rodzaju włosów.

Jak używać czarny olejek rycynowy na włosy?

Najpierw trzeba pamiętać o systematyczności jako że bez tego możemy nie uzyskać oczekiwanych rezultatów albo będziemy potrzebowali na to trochę więcej czasu. W internecie można wyczytać dużo pomysłów uzytkowania tego rodzaju preparatów. Naszym zdaniem najlepsze jest stosowanie czarnego oleju rycynowego na włosy 3 razy w tygodniu na noc. Rano po przebudzeniu należy precyzyjnie zlikwidować substancję. Olej trzeba nałożyć zarówno na skórę głowy, jak też na same włosy. Poznaj także 5 sposobów na wypadające włosy.

Olejek rycynowy na brwi i rzęsy

Olejek ten idealnie sprawdza się również w przypadku brwi jak także rzęs. W przypadku rzęs należy uważać aby preparat nie przedostał się do oczu! Na rzęsy olej najlepiej nakładać czyściutką szczoteczką od tuszu. Stosować 2-3 razy w tygodniu, żeby po kilku tygodniach zobaczyć zadowalające efekty. Jeśli chodzi o brwi to systematyczność użykowania jest zbliżona. Substancja najkorzystniej nałożyć patyczkiem do uszu i w dalszej kolejności porządnie rozprowadzić niedużą szczoteczką. O poranku zmyć.